Ofte stillede spørgsmål

Turningsformen. Der spilles 3 greensome matcher i hver kamp med fuldt handicap. Hver greensome match består af 3 delmatcher som spilles over 6 huller. Der spilles om 2 matchpoint i hver delmatch. Dvs. der spilles i alt om 18 point. Det hold der får flest matchpoint vinder kampen. Læs Turneringsbetingelserne for yderligere detaljer.

Hvilke klubber kan deltage? Alle danske klubber har en åben invitation til at deltage.

Hvem kan være med? Spillere med DGU nr. og et handicap på under 52 på tilmeldingstidspunktet.

Kan man selv lave sit hold? Ja, hvis din klub accepterer det, kan et hold tilmelde sig selv i golfbox. Nogen klubber vælger at tilmelding skal foregå via klubkontoret. Du kan se om din klub er tilmeldt HER og hvordan tilmeldingen foregår.

Hvor mange skal der være på et hold? Et hold skal bruge 6 spillere til hver kamp, men holdet kan bestå af mange flere. En spiller behøver ikke at være tilmeldt turneringen for at spille for holdet og man må spille på flere forskellige hold – også i samme spilleweekend.

Hvem må spille for holdet? Alle der har været under HCP 52 på et tidspunkt og er fuldtidsmedlem i en af de tilmeldte klubber. Der er ingen begrænsning på holdets sammensætning mht til alder, hcp og køn. Man må også gerne spille for flere hold. Holddeltagere der ikke er medlem i en af de tilmeldte klubber kan spille for holdet ved at betale almindelig greenfee.

Hvilken hold møder man? Vi bruger de informationer vi har om holdets deltagere til at sammensætte puljerne så holdene passer nogenlunde sammen. Vi prioritere gennemsnitlige hcp (og fordeling) og alder – især hvis der er unge på holdet således at de unge spillere vil møde hinanden

Kan I lave en special afdeling for f.eks juniorer? Ja det kan vi måske godt – Ring og hør nærmere. I Randers Golf klub overvejer vi at samle et antal hold som består af 4 juniorer og 2 chauffører. Hvor chaufførerne spiller den ene af de 3 greensomes.

Kan en kamp flyttes? Det er bøvlet, så måske. Hvis kaptajnerne kan blive enige indbyrdes og med klubben hvor kampen skal spilles er det OK. Kampe kan normalt ikke flyttes til tidligere på dagen. Kampen kan også afvikles på anden bane, hvis Kaptajnerne kan finde en fælles løsning til det. Alle kampe skal være afviklet senest den 3. spilleweekend.

Hvorfor er der ikke noget slutspil og hvorfor findes der ingen puljevinder? Turneringen er lavet til at især uerfarne spillere og spillere med højt handicap kan deltage uden det føles for konkurrencepræget. Derfor ønsker vi ikke at delresultater og at enkelte huller pludselig kan have enorm betydning og har dermed fravalgt at finde puljevindere. Ønsker man at blive puljevinder og deltage i slutspil henviser vi til at man deltager i regionsgolf.

Er der præmier? Ja. Der trækkes lod om greenfee billetter i hver pulje. Alle hold har lodder fra starten og man vinder flere lodder for hver vunden kamp. Dvs. alle hold kan vinde, men jo flere kampe et hold vinder jo større er chancen for at vinde lodtrækningen. Lodtrækningen foregår den første lørdag efter 4. spillerunde.

Hvad koster det at deltage? Din klub betaler 300 kr OG 2 greenfee billetter pr. tilmeldt hold. Din klub afgør selv om de opkræver egen betaling.

Skal holdet have en kaptajn? Ja. Al kommunikation fra turneringsledelsen går direkte til kaptajnen. Du kan læse mere om kaptajnens rolle HER. Den person der tilmelder holdet til golfbox bliver i første omgang registeret som kaptajn for holdet. Hvis tilmeldinger foregår via klubbens kontor, aftaler klubben med holdet hvem der er kaptajn. Kaptajnen sætter holdet før hver match og udfylder det elektroniske holdkort før matchen. Læs om holdkortet HER

Hvor langt skal man køre for at spille? Man kan ønske om man helst vil spille klubber langt væk eller de nærmeste klubber. Så forsøger vi at få det til at gå op.

Kan man undgå bestemte spilledage? Ja man kan fra vælge en eller flere spille runder/weekender og man kan også “ønske” at spille enten lørdag ellers søndag. I langt de fleste tilfælde kan vi opfylde ønsker men man må accepere at man måske skulle køre lidt længere.